Pressmeddelande den 2 april 2022

 

Arvika Begravningsbyrå donerar en begravningsbil till Ukraina.

 

Helgen efter att kriget i Ukraina bröt ut var jag och min fru i Prag och redan då kom det flyktingströmmar dit och det är beklämmande att se folk som tvingats fly från allt vad de äger och har säger Lars Janson på Arvika Begravningsbyrå. Redan där och då bestämde jag att om vi kan hjälpa till på något vis så ska vi självklart göra det. När det i nyheterna visades inslag om att ambulanser donerats till Ukraina bestämde vi oss för att kolla om intresse finns att ta emot även en begravningsbil.

 

Vi har det senaste året bytt ut fyra av våra begravningsbilar och en har blivit kvar som reservbil men det är klart att den gör större nytta i ett land som befinner sig i krig än vad den gör i vårt garage.

 

Jag har varit i kontakt med några olika organisationer och i fredags blev allt klart med mottagare och nu är bilen redan på väg med färja till Gdansk och därifrån vidare till Lviv.

 

Bilen är komplett utrustad med bårar och vi skickar även med en hel del skyddsmaterial som vi köpte på oss när pandemin härjade som värst här säger Lars.

Cpm

Kontaktuppgifter:

Lars Janson, tel. 070-3474007, mail lars@jansons.se hemsida www.jansons.se

Familjen Janson bedriver sen drygt 75 år begravningsbyrå. Vi är för närvarande 10 medarbetare och har de fyra byråerna Arvika Begravningsbyrå, Jansons Begravningsbyrå i Charlottenberg, Koppoms Begravningsbyrå och Torsby Begravningsbyrå och ombesörjer årligen omkring 350 begravningar runt om i västra och norra Värmland.